PRISUME sikrer, at jeres printere aldrig løber tør for blæk og toner

PRISUME lader jeres printere fortælle jer, hvornår de har brug for mere blæk eller toner, inden I løber tør - og sikrer automatisk levering gennem jeres sædvanlige eller foretrukne forhandler.

Sådan fungerer PRISUME

PRISUME er en online, cloudbaseret netværkstjeneste, der hjælper jer med at bestille blæk og tonere – før I løber tør – og til jeres allerede kendte priser hos jeres forhandler.

Printer

Jeres printere monitoreres af PRISUME, så når blæk- eller tonerniveauet i jeres printer kommer ned på et fastsat niveau, sendes der automatisk – via PRISUMEs cloudbaserede tjeneste – en bestilling afsted direkte til printerens adresse, hvor som helst i Norden.

Forhandler

Jeres forhandler vil stadig være den primære kontakt for printer-service, hardware-fornyelse, tilpasning af løsningen og fakturering af de leverede tonere – til de priser I aftaler.

Distributør/Producent

Når jeres printer sender en bestilling afsted, afsender distributøren automatisk jeres nye blækpatron eller toner og adviserer samtidig jeres forhandler.

PRISUME fungerer med alle typer af printere

Langt de fleste moderne printere, som er opsat i et netværk kan tilsluttes PRISUME. Hvis jeres printer kan tilsluttes netværk via kabel eller WIFI, kan printeren sandsynligvis overvåges. Alle større brands producerer i dag printere, der kan overvåges i et netværk, men hvis printeren ikke kan overvåges, vil jeres forhandler kunne vise jer det, og I kan så sammen finde en god løsning. PRISUME supporterer ca. 98 % af de printere, der findes på markedet.

PRISUME effektiviserer og minimerer administrativt tidspilde

Med PRISUME vil I undgå at bruge tid på at finde kompatible blækpatroner og tonere, afsøge markedet for pris og lagerbeholdning, bestillingsadministration, lokalt ’mini’-lager af blækpatroner og tonere – med dertil hørende kapitalbinding og risiko for datoudløb – eller ukurante tonere, når I udskifter din printer-hardware.

PRISUME er for både små- og store virksomheder.

PRISUME er cloudbaseret og fuld skalérbar - og for PRISUME er det underordnet, om I har 1 eller flere 1000 printere – der ydes samme garantisikring for leveringen. Da der ikke er nogen omkostninger forbundet med overvågningen, kan alle være med – fra enkeltmandsvirksomheden med 1 printer til en stor (Nordisk) virksomhed med lokationer i flere lande. Eneste krav er, at jeres printer står på en erhvervsadresse.

Jeres printer fortæller, hvad den har brug for

I behøver ikke at bekymre jer, om I nu får den rigtige blækpatron eller toner. Jeres printer fortæller selv, hvad den har brug for – også når det gælder de langvarige forbrugsstoffer som fuser, tromle etc.

I får jeres blæk og toner fra den forhandler, I allerede bruger

Når PRISUME installeres, vælges der en forhandler, som I får leveret forbrugsstoffer igennem. Priserne aftaler I på samme måde som førhen, og PRISUME er som udgangspunkt gratis for slutbrugeren, mens forhandleren betaler en lille afgift for hver ordre.

Hvis jeres forhandler ikke allerede er tilknyttet PRISUME, er det en forholdsvis enkel sag. Bare bed jeres forhandler om at registrere sig hos PRISUME.

Styr på leverancer via PRISUME-portalen

Via PRISUME-portalen (login i øvre højre hjørne) kan I se jeres printere, deres status og de bestillinger, der findes i systemet. Der er også en Track & Trace-funktion, så I kan se om leveringen af jeres nye blækpatroner og tonere, er på vej.

PRISUME garanterer levering – før printeren løber tør

Da PRISUME leverer via Nordens største distributions-specialist, garanteres der for leveringssikkerheden på de printere, der supporteres og overvåges. Jeres printer skal selvfølgelig være tændt, tilsluttet et aktivt netværk, der er online - men hvis de forudsætninger er tilstede, garanteres der for levering, inden I løber tør.

PRISUME leverer kun original blæk og toner

Jeres printere fungerer bedst, og dækkes sædvanligvis kun af producentens garanti, når I bruger original blæk og toner. PRISUME sender kun original blæk og toner til jeres printere, og I er dermed sikre på at få den længste levetid og bedste printkvalitet fra jeres printere.

PRISUME er en 100 % automatiseret cloudservice

PRISUME er en sikker platform, som via cloudhosting er sikret mod nedbrud, mens jeres data er sikret via kryptering og sikker backup i et ISO 270001 certificeret hostingcenter. Vi kan derfor også garantere oppetid, og så længe jeres printere er online, kan vi monitorere og sikre rettidig levering.

Kom nemt og hurtigt i gang med PRISUME – kontakt din forhandler i dag eller send en forespørgsel til info@prisume.dk

Sådan fungerer PRISUME – teknisk set

PRISUME fungerer ved, at I eller jeres forhandler installerer en PRISUME Datacollector Agent i jeres netværk. Derefter vil agenten hvert 120 min. spørge printeren om status. Disse statusmeddelelser vil blive samlet sammen og sendt til PRISUME-serveren, som beregner forbrug, forventet forbrug, bestillingsgrundlag og afsender bestillinger på printer-forbrugsstoffer ift. besluttede grænseværdier.

Derefter vil jeres forhandler og distributøren sende den pågældende vare til jeres printers adresse via normal handel, som havde købet foregået i alm. internethandel.

Processen for PRISUME er således:

  1. Installér en PRISUME Datacollector Agent i netværket.
  2. Discovery Fase – finder alle online-printere i jeres netværk
  3. DataCollect Fase – får MIB (Management Information Base) data fra printer(ne)
  4. Data Transmit Fase – Data sendes fra PRISUME Datacollector Agent til PRISUME Server

Forudsætningerne for at kunne gøre dette automatisk er kun, at datacollector-agenten er installeret på en PC eller server, der har Microsoft .NET 3.5 Framework SP1 installeret.


De vigtigste PRISUME Data Collector funktioner

Når en printer er fundet, vil den blive matchet til en bestemt MIB og via SNMP bedt om specifikke oplysninger relateret til type og model.

Programmet vil kontakte PRISUME server for:

Autentificering: login verificering/godkendelse

  • Liste over sub-netværk
  • Liste over MIBS
  • Scanning intervaller

Network

PRISUME anvender HTTP port 80 til kommunikation mellem PRISUME Data Collector og PRISUME Server. Du kan sammenligne det med at surfe på internettet med en internetbrowser på en standard pc.

Alle data udveksles på en komprimeret og krypteret måde ved brug af HTTPS port 443. PRISUME Data Collector benytter Simple Network Management Protocol (SNMP) Microsoft .NET 3.5 Framework SP1 (hvis ikke allerede installeret på serveren, vil det optage ~500MB) SNMP version 1.0 aktiveret på netværk og enheder. Password „Public“ er brugt som standard. PRISUME Data Collector servicen optager kun få ressourcer på den computer den er installeret på, og den kan køre på al hardware, der opfylder .Net 3.5 kravene.

Data Transfer

PRISUME sikrer høj grad af tryghed og datasikkerhed, både når det kører på serveren og når der udveksles data over netværket til at indsamle Management Information Base (MIB) / Object Identifier Description (OID) data fra printere på netværket. Dette gøres ved hjælp af så få netværksressourcer som muligt.

Printjobs kan ikke reproduceres eller kopieres baseret på de indsendte data. Kun statusoplysninger (meta-data) overføres. Dette sikrer en høj grad af fortrolighed. Bemærk, at data krypteres og komprimeres når det
indberettes.

Datatransmissionen (HTTP request) er normalt mindre end 100 Kb. Data er som standard planlagt til at blive indberettet hver 120 min. til PRISUME server.

Location (IP)

PRISUME Data Collector scanner alle definerede sub-netværk og søger efter printenheder (f.eks. printere, MFP’er, fax). Netværksscanningen er fleksibel og kan scanne fra én enkelt IP-adresse til et fuldt IP-område - gerne: 192.168.99.1 til 192.168.99.254. Da PRISUME Data Collectoren kun læservia SNMP, kan den ikke opdatere eller foretage ændringer i printere eller multifunktionsmaskiner.

PRISUME Data Collector indsamler data i 2 faser fra printere eller MFP’er; Discover og Collect. Begge faser bruge SNMP til at søge efter bestemte OID’er. Fra serveren, er det muligt at sætte hvor ofte hver fase kan udføres.

Discover fase

I Discover fasen gennemses alle specificerede IP-adresser via SNMP, for at konstatere om de enkelte IP-adresser repræsenterer en printer eller en MFP. Så snart alle enheder har svaret på den udsendte SNMP-pakke, sendes et unikt sæt OID’er for at identificere enheden. Her efter findes enheden og gemmes i databasen, så den er klar til Collect fasen.

Collect fase

Afhængig af hvilken printere eller MFP’erder blev fundet i Discover fasen, kan de data der indsamles, variere. Der indsamles meget lidt information om små enheder, som mono printere.

For Multifunktionsprintere og store printere, kan der indsamles et bredere datasæt. Ikke alle data indsamles hver gang, en Collect fase er foretaget. Nogle data er indsamlet hver gang, og andre data indsamles kun én gang.

PRISUME indsamler som standard alle IP-adresser, MAC og Host-navne for hver scannet enhed. Det sker for at sikre præcis identitet og placering af hver enkelt enhed. Når en printer er blevet fundet, bliver den matchet til en bestemt MIB og, via SNMP, bedt om specifikke oplysninger relateret til type og model. Server.

Om Prisume

Prisume er udviklet som et værktøj for erhvervskunder til at monitorere og sikre levering af printer toner & blæk via et netværk af forhandlere. Forhandlere kan gratis registere sig som forhandler ved at skrive til info@prisume.dk. Hvis du som erhvervsbruger gerne vil bruge Prisume anbefaler vi at du retter henvendelse til din normale forhandler.

Prisume er udviklet af Despec Denmark A/S og EuroForm A/S. Despec er nordens største distributør af IT-supplies, printere og kontorartikler. Despec opererer i Danmark, Finland, Norge og Sverige og Island, og har mere end 20 års erfaring med effektiv og hurtig logistik. EuroForm A/S er et selvstændigt softwarefirma baseret i Danmark med fokus på udvikling af Managed Print Solutions. EuroForms primære produkt er løsningen JetAdvice©, der er globalt anerkendt og understøtter 98% af de printere, der er på markedet i dag.